Κύριοι  στόχοι του έργου είναι:

  • Η ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος ενεργούς τηλεπισκόπησης της ατμόσφαιρας για την βελτίωση της ασφάλειας των αερομεταφορών και την βελτιστοποίηση της διαχείρισης του εναέριου χώρου και των υποδομών.
  • Η πραγματοποίηση μετρήσεων σε ρεαλιστικά περιβάλλοντα για την βελτιστοποίηση του συστήματος και την καλύτερη προσαρμογή του στις διάφορες ατμοσφαιρικές συνθήκες των αεροδρομίων του Ελλαδικού χώρου.

Το προτεινόμενο σύστημα θα έρθει να συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα σειρά προϊόντων LIDAR της εταιρίας, δίνοντάς της σημαντικό προβάδισμα στην απαιτητική αγορά της αεροπλοΐας. Η Raymetrics, η οποία μετρά πάνω από 15 έτη στον χώρο των LIDAR με παγκόσμια αναγνώριση, αποτελεί μια καθαρά εξαγωγική εταιρεία με δραστηριότητα κυρίως στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η εταιρεία δραστηριοποιείται πλέον και στη Νοτιοανατολική Ασία και ιδιαίτερα στην Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη. Η εταιρεία διαθέτει σημαντικούς πελάτες όπως το Met Office (Βρετανία), τη Deutsche Wetterdiesnst (Γερμανία), το Météo France (Γαλλία), τη Εθνική Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Σιγκαπούρης, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), τη Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) κα. Τα προϊόντα της, μέσω ενός εκτενούς δικτύου αντιπροσώπων,  πωλούνται σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Κίνας, της Ινδίας, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Βραζιλίας και των ΗΠΑ.

Η αγορά του προϊόντος που μπορεί δυνητικά να προκύψει από το έργο αυτό, είναι ιδιαίτερα μεγάλη αφού μόνο στην Ευρώπη υπάρχουν τουλάχιστον 281 εμπορικά αεροδρόμια ενώ παγκοσμίως υπάρχουν 43,000 αεροδρόμια διαφόρων χρήσεων (πηγή:chartsbin.com/view/1395). Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (International Air Transport Association – IATA) αναμένεται έως το 2035 να αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών στα 7.2 δισεκατομμύρια από τα 3.8 δισεκατομμύρια το 2016. Παράλληλα, αναμένεται και αύξηση του αερομεταφερόμενου φορτίου όπου ενδεικτικά τον Μάρτιο του 2017 παγκοσμίως το μηνιαίο αερομεταφερόμενο φορτίο ξεπέρασε τα 19 δις FTK (freight tonne kilometers), μια αύξηση της τάξης του 14% από την αντίστοιχη καταγραφή του 2016 (ΙΑΤΑ 2017).